Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Ga voor een natuurlijke uitstraling.

Eco-producten

Back

Verkoopt u ‘’groene’’ producten of heeft u het bevorderen van duurzaamheid als uitgangspunt in uw bedrijfsfilosofie staan? Dan wilt u dat intern en extern laten zien. Venttri geeft vorm en kleur aan uw groene identiteit d.m.v. presentatieproducten met een natuurlijke uitstraling. Van offertemap tot presentatie box.

Eco-Look

Get inspired !

Luxe linnen ringband met logo 1
Luxe linnen ringband met logo 2
Ringband van natuurkarton 1
Ringband van natuurkarton 2
bedrukte doos met deksel
bedrukte doos met deksel samples
Stoere stevige map in natuurkarton 1
Stoere stevige map in natuurkarton 2
Dossiermap Offertemap Natuurkarton 1
Dossiermap Offertemap Natuurkarton 2
Diplomamap Eco
Bedrukte verzenddoos 1
Bedrukte verzenddoos 4
Ringband van grijsbord
Ringband van natuurlijk materiaal

Natuurlijke basismaterialen

  • Grijsbord
  • Diverse kartonsoorten, o.a. met kraft-look
  • MDF

Presentatieproducten met een eco-uitstraling beginnen met natuurlijk basismateriaal. De kern van de meeste Venttri-producten is recyclebaar grijsbord of karton. Dit zorgt voor de nodige stevigheid en is geschikt voor omplakken / tegenplakken / cacheren.

Lees meer
Gaat u voor een natuurlijke uitstraling, zonder dat het product wordt om- of tegengeplakt? Ook dan kan karton het juiste materiaal zijn. Het is digitaal en via zeefdruk te bedrukken. Die bedrukking heeft een specifieke uitstraling, het ziet er heel natuurlijk uit. Dat komt omdat onbewerkt karton de inkt meer opzuigt dan papier; de inkt oogt minder dekkend.

Omplakmaterialen

Omplakmaterialen of covermaterialen zijn heel bepalend voor de algehele ‘’look’’ van het presentatieproduct.

De mogelijkheden zijn zeer divers. We geven hier enkele voorbeelden van materialen die èn een eco-uitstraling hebben èn tegelijkertijd een verantwoorde keuze zijn omdat ze met duurzame materialen geproduceerd zijn:

  • Natuur- en halflinnen: boekbinderslinnen met een natuurlijke, grove structuur en karakteristieke rustieke kleuren;
  • Papier uit landbouwafval – gemaakt van bladeren en stengels;
  • 100% recycled ongestreken papier met een ruwe touch, in diverse kleuren.
Lees meer
Daarnaast zijn er ook omplakmaterialen die weliswaar minder hoog scoren wat betreft de natuurlijke ‘’look’’, maar zeker wel een milieubewuste keuze zijn. Die materialen komen namelijk uit verantwoord bosbeheer. Vraag ons team naar de verschillende opties en ideeën. Lees meer over onze duurzame productie.
Papier uit landbouwafval
Recycled ongestreken papier
Natuurlinnen
Buckram light

Hoe milieubewust is Venttri?

Ook bij ons staat milieubewust werken hoog in het vaandel. Niet voor niets hebben wij ons eigen label “VenttriGreen”. We zijn in staat om een presentatieproduct volledig conform de norm te produceren. Maar we doen meer…

Lees meer
Zo hebben we de afgelopen jaren het scheiden van afval opgenomen in de werkprocessen en zien we scherp toe op de naleving ervan. Ook wat betreft de energievoorziening hebben we bewuste keuzes gemaakt. Via onze 1254 zonnepanelen zijn we in staat om het machinepark van eigen stroom te voorzien. Lees alles hierover op de Duurzaamheid-pagina.

Ons verhaal

Maak gebruik van Venttri’s materiaalkennis

In 1885 (!) vestigde Boekbinderij Van Der Heijden zich in Eindhoven. Kennis over materialen en technieken is in de familie van generatie op generatie doorgegeven.

En wat betekent dat voor ú?

Lees meer
Onze vakmensen kennen de ”look & feel” van de verschillende basis- en omplakmaterialen – en de technische mogelijkheden en onmogelijkheden. Zij helpen u bij het creëren van de ‘’eco-look’’ die aansluit op uw product en/of de kernwaarden van uw bedrijf.

Maak gebruik van onze ervaring en creativiteit. Met veel liefde voor het vak creëren we een beetje magie op onze productielocatie in Goirle. Laat u inspireren en breng eens een bezoek aan onze showroom. Ons team heet u van harte welkom!

Back To Top