skip to Main Content
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Respect voor map, mens en milieu.

Maatschappelijk Verantwoord Venttri

Design Venttri 4
Back

Als makers en ontwikkelaars van presentatieproducten begrijpen we dat we het verschil kunnen maken door verantwoord en duurzaam te ondernemen.

Milieubewust werken

Van presentatieproducten moet je nog lang kunnen genieten, net zoals van het milieu.

FSC®. Venttri maakt gebruik van FSC®-gecertificeerd karton en papier. We zijn in staat om een presentatieproduct volledig conform de FSC®-norm te produceren. FSC®-certificaatnummer: SGSCH-COC-007826. Licentienummer: FSC-C095370.

Afvalstromen. Afgelopen jaren heeft Venttri de hoeveelheid afval sterk afgebouwd. Het scheiden van afval is opgenomen in de werkprocessen en er wordt scherp toegezien op de naleving hiervan.

Zonne-energie. In 2019 heeft Venttri 1254 zonnepanelen geplaatst. Daarmee wekken we jaarlijks 350.000 kWh elektriciteit op. Dit staat gelijk aan het verbruik van 100 huishoudens. Via de zonnepanelen zijn we in staat om ons machinepark van stroom te voorzien.

LED lampen. LED lampen hebben een zeer lange levensduur. Vandaar dat Venttri al haar verlichting heeft vervangen door LED.

Milieuvriendelijk rijden. Bezoekers en medewerkers kunnen hun elektrische auto opladen aan de 2 laadpalen die geïnstalleerd zijn bij de parkeerplaatsen.

Stichting Dovie

Wij zijn lid geworden van stichting Dovie die minderbedeelde rolstoelreizigers ondersteunen zodat zij drempelloos en onbezorgd in Engeland op vakantie kunnen gaan. Wij vinden een mooi initiatief en daarom steunt Venttri sinds 2022 deze stichting.

Lokale initiatieven

Venttri steunt verschillende lokale initiatieven op cultureel en sportief gebied. We zijn trotse sponsor van Cultureel Centrum Jan van Besouw, Hockeyclub Goirle, het biodiversiteit-team Goirle, voetbalclub GSBW & Goirlese Handbalvereniging GHV.

Stichting Sampark

Educatie is de basis voor een goede toekomst. In Nederland is dat vanzelfsprekend, maar in sommige landen helaas niet. Daarom steunt Venttri sinds 2018 Stichting Sampark. Deze organisatie gaat met lokale educatieve projecten de strijd aan tegen analfabetisme en armoede in India. Bekijk hier het mooie werk wat ze verrichten.

Stichting Imikaaa

Stichting Imikaaa heeft als doel om de leefomstandigheden van straat- en weeskinderen in Uganda te verbeteren. Venttri wil ook bijdragen aan betere leefomstandigheden, een kans op onderwijs, genoeg voedsel, schoon water en sanitair en een goede gezondheid. Daarom steunen wij Stichting Imikaaa de aankomende 3 jaar. En daar zijn we trots op! Lees hier meer over de stichting.

Back To Top