Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Respect voor onze producten, mensen en het milieu.

Duurzaam Venttri

Venttri MVO
Back

Als makers en ontwikkelaars van presentatieproducten begrijpen we dat we het verschil kunnen maken door verantwoord en duurzaam te ondernemen en zo een positieve impact te hebben op onze planeet. Daarom zijn we trots om ons Eco-label te introduceren, een symbool van onze toewijding aan milieubewuste productie.

Hoe duurzaam is Venttri?

Duurzaam beheerd bosbouw. Onze toewijding begint met de bron van ons papier en karton. Dit label waarborgt dat we ervoor kiezen om alleen te werken met leveranciers die zich inzetten voor duurzaam bosbeheer. Op deze manier dragen we bij aan het behoud van biodiversiteit en verminderen we onze ecologische voetafdruk.

Zonne-energie. In 2019 heeft Venttri 1254 zonnepanelen geplaatst. Daarmee wekken we jaarlijks 370.000 kWh elektriciteit op. Dit staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 110 huishoudens. Hiermee leveren ruim meer dan 100% van onze elektrische energiebehoefte.  Daarnaast zetten we ons in om het gebruik van fossiele brandstoffen te minimaliseren; slechts 15% van onze totale energiebehoefte bestaat uit gas en dit cijfer is dalende. Dit alles stelt ons in staat om producten van hoge kwaliteit te leveren met een aanzienlijk lagere impact op het milieu.

LED lampen. LED lampen hebben een zeer lange levensduur. Vandaar dat Venttri al haar verlichting heeft vervangen door LED.

Milieuvriendelijk rijden. Bij Venttri moedigen we milieuvriendelijk rijden aan. Zowel bezoekers als medewerkers kunnen hun elektrische auto opladen bij de 2 laadpalen die we hebben geïnstalleerd op onze parkeerplaatsen. Dit initiatief bevordert duurzame mobiliteit en vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen.

Afvalstromen. Afgelopen jaren heeft Venttri de hoeveelheid afval sterk afgebouwd. Het scheiden van afval is opgenomen in de werkprocessen en er wordt scherp toegezien op de naleving hiervan.

Recyclen bedrijfskleding. Bij Venttri recyclen we alle oude bedrijfskleding, waarmee we een bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Venttri introduceert:
een nieuw ECO-Label “VenttriGreen”

Het Eco Label van Venttri is niet zomaar een symbool; het vertegenwoordigt onze belofte aan onze klanten, partners en de wereld om verantwoordelijk te handelen. Wanneer u ons label ziet, kunt u erop vertrouwen dat u te maken heeft met producten die zijn vervaardigd met respect voor de natuur en de toekomst van onze planeet.

We zijn er trots op om de weg te leiden naar een duurzamere wereld en hopen dat ons label een inspiratie zal zijn voor anderen in onze branche om soortgelijke stappen te zetten. Samen kunnen we een verschil maken en streven naar een evenwicht tussen economische groei en het behoud van onze kostbare planeet.

U heeft de mogelijkheid om ons “VenttriGreen” label op te nemen in uw drukwerk. De voorwaarde voor het gebruik ervan is het gebruik van duurzaam materiaal in combinatie van milieuvriendelijk productieproces.

Wij gebruiken voor onze producten de volgende duurzame grondstoffen:

  • FSC of PEFC gecertificeerd grijsbord, karton en papier
  • Greencast® acrylaat
  • Linnen gemaakt van ECOVERO™ vezels.
Back To Top