Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Introductie van nieuw ophangsysteem.

Artiteq

Demobox 2 Sample box
Back

De vraag

Artiteq is specialist in ophangconcepten voor schilderij- en wanddecoratie en verkoopt haar producten in zo’n 60 landen. Voor de introductie van het nieuwe exclusieve ophangsysteem ‘’Imagine It’’ ging men op zoek naar een communicatie- en presentatiemiddel dat het product tastbaar zou maken en dat door o.a. de distributeurs en dealers ingezet kan worden bij het bewerken van de verschillende markten. Het systeem Imagine It is gericht op de zakelijke markt: interieurarchitecten, projectinrichters/kantoorinrichters en de signing branche.

De uitvoering

Artiteq heeft in de showroom in Goirle twee creatieve sessies gehad met de vakmensen van Venttri, waarbij Artiteq aangaf wat de functionele en creatieve wensen waren. Daarbij diende het grote aantal voorbeelden dat in de showroom tentoongesteld wordt als inspiratie. Op basis van de eerste workshop is een model ontwikkeld van de Imagine It demobox waarin samples van ophangrails, ophangdraden en -haken gepresenteerd worden. De tweede creatieve sessie diende om het concept te finaliseren en de bekende punten op de ‘’i’’ te zetten.

Het resultaat mag er zijn; een stijlvolle demo box die een belangrijke rol speelt bij de introductie van het Imagine It-systeem. De box (en brochure) is wereldwijd verzonden naar zakelijke klanten in circa 60 landen. De wereldwijde distributeurs en dealers van Artiteq hebben, op hun beurt, via de box het Imagine It systeem kunnen tonen aan hún klanten. Ook heeft de box een belangrijke rol gespeeld tijdens evenementen die in het teken stonden van de introductie van de nieuwe lijn.

Ervaring van de klant

Dennis van Boxtel, managing director: ‘’Voor de introductie van een high end product is het belangrijk om direct vanaf het begin indruk te maken. Deze professioneel uitziende box, die kwaliteit en design uitstraalt, was voor ons de juiste manier om die eerste indruk te maken bij onze klanten. Het werd als een cadeau ontvangen en wij vertrouwen erop dat dit zal meewerken aan het verkoopproces voor dit nieuwe product. Dit is de derde sample box die Artiteq heeft laten ontwikkelen en maken bij Venttri. Venttri denkt goed met ons mee en we begrijpen elkaar. Wat we waarderen is de flexibiliteit. Bij Venttri zijn veel zaken bespreekbaar, zoals bijvoorbeeld de handling. De ene keer hebben we ervoor gekozen om de boxen zelf te vullen, de andere keer was het juist prettig dat het door Venttri werd gedaan.’’

Back To Top