Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Luxe diplomamap.

Hout- en Meubileringscollege

Back

De vraag

Hoe maken we als MBO-school, ondanks de coronamaatregelen, van de diploma-uitreiking toch een fantastisch moment? Voor die uitdaging stond het Hout- en Meubileringscollege. Een nieuwe, luxe diplomamap hielp mee bij het creëren van het juiste gevoel bij de afstudeerders.

Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) is sinds 1929 een zelfstandige MBO vakschool. Men leidt op voor beroepen in de richtingen interieur, meubel, techniek en design. Het college heeft locaties in Amsterdam en in Rotterdam.

De uitvoering

Peter van der Arend, medewerker M&C:

‘’Vanwege Covid zou er geen normale, in ons geval uitgebreide, diploma-uitreiking kunnen zijn. Normaal gesproken is het een groot feest, met als doel de studenten op een goede manier, met het juiste gevoel, weg te laten gaan.

Al jaren gebruiken we voor de diploma’s eenvoudige kartonnen mapjes. We wilden nu iets extra’s, om aan te geven dat het ook dit jaar een volwaardig en waardevol diploma zou zijn. Een diploma met waarde. De diplomamap moest passen bij het HMC.

Uiteindelijk hebben de diploma-uitreikingen per klas plaatsgevonden – we hebben er echt een moment van gemaakt! Op het eindresultaat van de diplomamap hebben we zeer positieve reacties gekregen, van studenten, van ouders, van collega’s.’’

Ervaring van de klant

Peter van der Arend, medewerker M&C: ‘’Ik ben zeer positief. Ik heb goed advies gekregen, zoals bijvoorbeeld over de afwerking. Het soft touch laminaat was een goede suggestie. We hebben er echt iets moois van kunnen maken. Het doel was om studenten met een goed gevoel weg te laten gaan, ondanks corona, en dat is gelukt. De diplomamap heeft daarbij zeker geholpen.’’

Back To Top