Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Van rapport naar ‘’rapportfolio’’

Kindcentrum De Bundertjes

Back

De vraag

Openbaar Kindcentrum De Bundertjes in Helmond bestaat uit o.a. een dagopvang, peuterspeelzaal en een basisschool. De basisschool is in het schooljaar 2020-2021 gestart met de implementatie van zowel een digitaal als tastbaar ‘’rapportfolio’’, in de vorm van een portfoliomap. Hierin is ruimte voor het rapport, maar vooral ook voor werkjes van de leerling. Venttri mocht voor De Bundertjes de portfoliomappen produceren.

De uitvoering

Nathalie Derix, adjunct-directeur OBS De Bundertjes: ‘’Binnen onze school ontstond steeds meer de behoefte om niet alleen de resultaten van de leerlingen zichtbaar te maken, maar ook de ontwikkeling van het kind in beeld te brengen. Met elkaar hebben we een studiedag georganiseerd: want hoe ga je zo’n traject opstarten? De teamleden van de school hebben samen bepaald dat we het rapportfolio niet alleen in digitale vorm wilden. Daarom hebben alle kinderen aan het begin van het schooljaar een portfoliomap gekregen.

De mappen staan nu in de klas met de naam van het betreffende kind in de rug van de map. De tabbladen geven aan hoe de map is opgebouwd: van ‘’Dit ben ik’’, tot ‘’Waar ben ik trots op’’ en het rapportagegedeelte.’’

Ervaring van de klant

‘’We zijn heel positief over hoe alles verlopen is. Bas van Lierop is bij ons langsgekomen met materialen en we hebben de mogelijkheden doorgesproken. Hij heeft goed geïnventariseerd waar we precies naar op zoek waren en meegedacht met betrekking tot de technische mogelijkheden. Bij de lay-out van de mappen zijn we uitgegaan van een bestaand Venttri-ontwerp. We hebben er een echt De Bundertjes-saus overheen gegoten. De mappen zijn heel mooi geworden, we zijn er erg blij mee! De reacties van de kinderen waren heel goed en ook de ouders hebben positief gereageerd.”

Back To Top