Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Een zeer robuuste keuze is MDF.

MDF gebruiken als basismateriaal voor drukwerk

MDF box voor stalenmappen

Wanneer je een robuuste omdoos of luxe box wil met een sterke draagkracht voor bijvoorbeeld een serie mappen, dan gebruiken we vaak MDF als basismateriaal voor het drukwerk. MDF kan onbeplakt bedrukt worden of beplakt worden met papier of textiel en bedrukt worden in de stijl van uw product wat u ten toon wil stellen.

Bedrukt MDF 

Er kan rechtstreeks op wit of zwart MDF gedrukt worden door middel van zeefdruk of digitale druk. MDF is een duurzaam materiaal door met name zijn lange levensduur. Rechtstreeks drukken op dit materiaal geeft ook een natuurlijkere uitstraling. Doordat de plaat al zwart of wit is wordt er vaak gekozen om alleen de buitenkant te omplakken. De binnenkant is al mooi zwart of wit. Het voordeel van MDF is dat het een zeer hoge draagkracht heeft. Het materiaal buigt niet door wanneer er zware materialen ingezet worden. De luxe uitstraling kan ook iets uitgebreid worden met mooie draaislotjes of nikkel schroefjes ter decoratie.

Soorten

MDF is verkrijgbaar in verschillende diktes en soorten. Wij maken gebruik van 3, 4, 6, 9 of 12 mm bruin of zwart.  De zwarte plaat wordt enkel gebruikt als er direct op gedrukt wordt. Wanneer we drukwerk om de plaat plakken gebruiken we de standaard bruine variant. De dikte stemmen we af op het te dragen materiaal. Hoe zwaarder het product hoe dikker de plaat wordt. Maar het kan ook een esthetische keuze zijn om een dikkere plaat te gebruiken.

Bewerkingstechnieken

Vaak wordt MDF gebruikt voor een foedraal of een box die zwaardere materialen moet dragen. 

Om het extra stevig te maken worden hoeken vertand in elkaar gezet. Je krijgt hierdoor mooie haakse hoeken. Het materiaal kan in alle vormen gefreesd worden. Let er wel op dat er bij te scherpe hoeken er een extra gaatje kan ontstaan van de frees om een haakse hoek te kunnen maken.

Presentatieproducten in MDF

Wanneer duidelijk is wat het doel van het product is en waarvoor het gebruikt gaat worden kiezen we soms voor een nog steviger materiaal. Bij de volgende productgroepen kunnen we gebruik maken van MDF:

Vragen over een product?

Onze medewerkers helpen u graag verder.

Neem contact op of bel +31 13 530 80 50

Get inspired

Voorbeelden presentatieproducten met MDF

Robuuste box met lederen draaglus voor een complete collectie mappen
Robuuste collectiebox MDF 2
Display voor moodboards 3
Back To Top