Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Box met de wow-factor.

Satelliet Indoor | Outdoor | Furniture

Back

De vraag

Satelliet is één van de grootste specialisten op het gebied van hospitality- en projectmeubilair voor horeca, leisure, retail, onderwijs, office, zorg en cruiseschepen. De collectie omvat meer dan 4.000, in eigen beheer ontwikkelde stoelen, tafels en onderstellen, barkrukken en banken. Het meubilair is naar eigen wens samen te stellen; men kan hierbij kiezen uit een uitgebreid aanbod van modellen en omvangrijke collecties stoffen, leders en afwerkingsmogelijkheden.

Interieurontwerpers zijn voor Satelliet een belangrijke doelgroep. Voorheen presenteerde Satelliet zich bij dit segment d.m.v. een grote box met staalkaarten. Een flinke uitbreiding van de eigen stoffencollectie en afwerkingsmogelijkheden vroeg om een ander presentatieproduct; de oude vorm voldeed niet meer.

De uitvoering

Satelliet heeft veel interne expertise als het gaat over design en vormgeving. De basis van het concept voor de nieuwe ‘Fabrics & Finishes Box’ komt dan ook uit de koker van Satelliet zelf. Het bijzondere eindproduct is het resultaat van veel interne inzet en intensieve concepting. Zo heeft men bijvoorbeeld het patroon van een stof uit de collectie vertaald naar het drukwerk waarmee de box is omplakt: African Leaves.

Handzaam en praktisch: dat waren de functionele eisen. Een box die bij ontwerpbureaus en projectontwikkelaars een vaste plek krijgt in de kast. En waarmee Satelliet haar collectie van bijzondere stoffen (letterlijk) tastbaar maakt. De box bevat niet alleen de stofsoorten in verschillende categorieën, maar ook een boekje met alle kleuren en specificaties van de stoffen, en zo ook de afwerkingen van tafelbladen.

In de diverse sessies met Venttri werd het concept van de box technisch getoetst, aangescherpt en aangepast. De productie van de box bestond uit maar liefst 23 stappen. Bekijk hier de video van het proces: The Making Of. En hier de productfoto’s: Fabrics & Finishes Box.

Ervaring van de klant

Roy Keultjes, Marketing Manager: “Vanwege eerdere positieve ervaringen met Venttri hebben we ook nu weer gebruik gemaakt van jullie expertise. Venttri is voor ons de partij die de technische uitvoerbaarheid van een product kent en zelf ook creativiteit toevoegt. Die technische creativiteit ervaren we echt als jullie meerwaarde. Het doel was om een nieuw instrument te creëren, met de juiste uitstraling. Een box met een moderne lay-out, waarmee we bij de klant echt indruk maken. En dat is gelukt. De ‘Fabrics & Finishes Box’ heeft het wow-effect. In de box komt het kwaliteitsstreven van Satelliet en Venttri samen.”

Back To Top