Ga naar hoofdinhoud
Maatwerk presentatieproducten en stalenverwerking voor bedrijven en organisaties

Een zeer stevig maar licht materiaal.

Dibond bedrukken

ringband aluminium met logo opdruk
Back

Dibond is een aluminium met een kunststof kern wat we soms gebruiken om bijvoorbeeld displays van te maken. Wilt u een luxueuze, metallic uitstraling voor uw presentatieproduct, dan is Dibond de beste keuze.

Bedrukt Dibond

Wij maken gebruik van een dun plaatmateriaal om op te bedrukken. Wanneer er direct op het grijze (geborstelde) aluminium wordt gedrukt krijgt de print een metallic uitstraling doordat de inkt wat doorschijnt. Je kan er ook voor kiezen om de inkt niet te laten doorschijnen door bijvoorbeeld zeefdruk te gebruiken of door er eerst wit onder te laten drukken. Een print op geborsteld aluminium is niet van iedere kijkhoek goed zichtbaar door het reflecterende licht op het glanzende materiaal. Door op geborsteld aluminium te printen verandert de print nog sterker bij een andere lichtinval dan op glad aluminium. De geborstelde structuur is bovendien goed zichtbaar.
Deze eigenschappen geven de print wel een erg luxueuze uitstraling!

Bewerkingstechnieken

Om dit materiaal te kunnen vouwen worden er freeslijnen aangebracht. Door de freeslijn wordt de kunststof kern zichtbaar. We kunnen in dit materiaal schroeven of mooie draaislotjes zetten. Hoeken zijn vrij scherp en kunnen we afwerken met nikkel sierhoekjes bij bijvoorbeeld een map. Wat ook heel uniek is om in een map het mechaniek door middel van mechanieksleuven door het voorplat van de map te laten steken. Zoals je ziet in het voorbeeld hiernaast. Omdat het materiaal zo stevig is kun je er makkelijk gefreesde vormen in maken. Laat je creatieve geest maar zijn gang gaan.

Presentatieproducten in Dibond

Wanneer we dit materiaal gebruiken is dat een bewuste keuze van de klant. Soms maken we naamplaatjes of plaatjes waar het logo op gedrukt wordt wat dan vervolgens weer op het presentatieproduct geplakt wordt. Zo creëert u een bijzonder chique label.
Maar er worden ook mappen geheel gemaakt van aluminium plaatmateriaal. Kijk maar eens bij de volgende productgroepen wat er allemaal mogelijk is:
Ringband aluminium

Vragen over een product?

Onze medewerkers helpen u graag verder.

Neem contact op of bel +31 13 530 80 50

Get inspired

Voorbeelden presentatieproducten Van dibond

aluminium ringbanden met opdruk
Aluminium ringband mechanieksleuven 1
Back To Top